Tunézia megtiltotta az Egyesült Arab Emírségek légi járatainak leszállását

Tunézia megtiltotta az Egyesült Arab Emírségek minden légi járatának, hogy landolhasson területén. A vasárnapi döntés előzménye, hogy az emírségek néhány nappal korábban indoklás nélkül megtiltotta a tunéziai nők beutazást az emírségek területére, beleértve az átszállást is bármely repülőtéren.

A tunéziai közlekedési tárca szerint a döntés mindaddig érvényben marad, amíg a tunéziai hölgyeket érintő problémát nem rendezik a hatályos törvényeknek és nemzetközi egyezményeknek megfelelően.

Az emírségek pénteken korlátozásokat vezetett be tunéziai nőkkel szemben,

de a döntést nem indokolták az illetékes hatóságok, pedig Dubai és Tunisz között naponta közlekednek járatok.

Beszámolók szerint az utóbbi napokban több tunéziai nőt nem engedtek felszállni a Dubajba tartó járatokra már a tuniszi nemzetközi repülőtéren.

Az Egyesült Arab Emírségek tunéziai nagykövete még pénteken azt mondta, hogy a korlátozás ideiglenes, és azt ígérték, hogy feloldják azt.

Az ügy hatalmas port kavart a médiában Tunéziában. Az észak-afrikai ország jogvédő és egyéb civil szervezetei, valamint politikai pártok is elítélték az egyoldalú korlátozó intézkedéseket, és felszólították a kormányt, hogy cselekedjen.

Orientalista.hu – Origo,MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑