Cadmus fordítás Cadmus

Tüntetéseket tartottak Moszkvában a “barátságtalan” országok nagykövetségeinél

2023. 03. 18.

Kreml-párti fiatalok tiltakozásokat tartottak szombaton Moszkvában húsz olyan ország nagykövetségénél, amelyeket az orosz vezetés “barátságtalan” országgá minősített – közölte az Ifjú Gárda (Molodaja gvardija) nevű szervezet.

A szervezet szerint ezek az országok, a többi között az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország “Ukrajnát támogatják és aktívan halálos fegyvereket küldenek az ukrán rezsimnek”.

“Ezeknek a halálos fegyvereknek a segítségével Zelenszkij és Biden tervei szerint visszaveszik a Krímet” – közölte az AFP francia hírügynökséggel Anton Gyemidov, az Ifjú Gárda elnöke az amerikai nagykövetség előtti tiltakozáson.

A tiltakozáson a hírügynökség becslése szerint mintegy 400 ember vett részt, és olyan táblákat emeltek a magasba, amelyeken az állt, hogy “Amerika, halált vetsz” és “A Krím mindörökre Oroszországé”. A brit követségnél mintegy kétszázan gyűltek össze.

A szervezet szerint nagyjából ötezren tiltakoztak szombaton.

2014-ben Oroszország március 18-án csatolta el Ukrajnától a Krímet, miután a megszállt félszigeten nemzetközileg el nem ismert népszavazást tartottak. A Krím elcsatolását a nemzetközi közösség nem ismeri el.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑