Cadmus fordítás Cadmus

Uganda és Oroszország hatalmas együttműködési potenciállal rendelkezik

2023. 03. 27.

Uganda és Oroszország hatalmas együttműködési potenciállal rendelkezik, többek között az olajipar, az egészségügy, a mezőgazdaság és más ágazatok terén – mondta Yoweri Museveni ugandai elnök a TASZSZ orosz hírügynökségnek adott exkluzív interjújában.

“OROSZORSZÁG MANAPSÁG RENGETEG MŰTRÁGYÁT ÁLLÍT ELŐ. LÁTJUK A POTENCIÁLT EZEN A TERÜLETEN, DE MÉG NEM VALÓSÍTOTTUK MEG. AZ OLAJ ÉS A PETROLKÉMIA TERÜLETÉN VAN POTENCIÁLUNK. A CSELEKVÉSI TERÜLET TÁGAS” – MONDTA.

Museveni emellett rámutatott, hogy a két ország hatalmas együttműködési potenciállal rendelkezik az emberek mindennapi szükségleteivel kapcsolatos területeken.

“EZEK KÖZÉ A SZÜKSÉGLETEK KÖZÉ TARTOZIK AZ ÉLELMISZER, A LAKHATÁS, A RUHÁZAT, A GYÓGYSZEREK ÉS A MOBILITÁS, VALAMINT A KOMMUNIKÁCIÓ. MINDEZEK ÉS MÉG SOK MÁS EMBERI SZÜKSÉGLET. ATTÓL FÜGG, HOGY KI MIVEL FOGLALKOZIK JOBBAN. ÉS ÍGY ZAJLIK A CSERE” – TETTE HOZZÁ AZ ELNÖK.

“Az emberi szükségletek széles skáláján könnyen tudunk cserélni. Ezt az exportunkból tudom megítélni, hiszen tejet, marhahúst, lábbelit, kávét, teát, kakaót, trópusi gyümölcsöket és gabonát exportálunk, amelyek a hideg országokban nem tudnak megnőni, ezért a potenciál óriási” – jelentette ki az ugandai elnök.

Museveni rámutatott, hogy az országoknak az egészségügyben is elő kellene mozdítaniuk az együttműködést, különösen a koronavírus világjárvány hátterében.

“Elő kell mozdítanunk Oroszországgal az úgynevezett “kórokozó gazdaságot”. A vírusok és paraziták betegségeket okoznak, de gazdasági lehetőségeket is nyitnak a vírusellenes és parazitaellenes gyógyszerek tekintetében. A probléma lehetőséggé válik” – hangsúlyozta.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑