2018. 08. 20.

Újabb amerikai szankciókra számíthat Törökország

Tarik Demirkan Törökország-szakértő szerint valószínűleg újabb szankciók jönnek az Egyesült Államok részéről Törökországgal szemben – Ankara készül valamire, de még nem tudni, mire.

Tarik Demirkant, aki a Türkinfo portál főszerkesztője is, arról kérdezték az M1-en vasárnap, hogy Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter csütörtökön azzal fenyegetett, hogy az Egyesült Államok még erőteljesebb büntető intézkedéseket szabhat ki Törökországra, ha nem bocsátja mielőbb szabadon a két éve fogva tartott Andrew Brunson amerikai lelkipásztort.

A szakértő úgy fogalmazott: minden nap van egy „adok-kapok” Törökország és az Egyesült Államok között, és ennek csak a felszíne az amerikai mobiltelefonok összetörése vagy a dollár égetése. Felhívta a figyelmet arra is, hogy nyolc vagy tíz olyan amerikai lehet börtönben Törökországban, aki a washingtoni diplomáciának dolgozott ott valamilyen formában.

Tarik Demirkan szerint török részről se merült fel komolyan, hogy Andrew Brunsonért cserébe ki tudják adatni Fethullah Gülen Egyesült Államokban élő török hitszónokot, de „kötik az ebet a karóhoz”, mondván, hogy ez nemzeti ügyük.

Hirado.hu, M1

, , ,
Back to Top ↑