Cadmus fordítás Cadmus

Újabb három kerület szabadult fel Aleppoban

2016. 12. 05.

A Szíriai Arab Hadsereg jelentős előrehaladást ért el Aleppoban, három újabb kerület szabadult fel.

A legutóbbi harctéri jelentéseket követően a hadi helyzet Aleppo városában a következőképpen változott: A Szíriai Arab Hadsereg és a Liwa Al-Kudsz palesztin paramilitáris egység, a többi szövetséges támogatásával, elfoglalták a Dzsazmati-körforgalmat, a Halwanijah-teret és benyomultak az Al-Mijszar, Dzsoret Awad és Dahret Awad kerületekbe (vörössel jelölt körök), amelyeket tűzharcok sorozata után felszabadítottak. Ezután kormányerők és szövetségeseik a Dszaish Al-Fatah vahhabita fegyvereseit üldözték Al-Katerdzsi és Al-Shaar térségében, valamint elfoglaltak több épülettömböt (kékkel jelölt körök).

aleppo-2016-12-04s

Amennyiben a kormányerők képesek lesznek elérni az aleppoi Óvárost (a citadellát) Al-Mijszar kerület irányából, akkor be fogják keríteni a Dszaish Al-Fatah megmaradt fegyvereseit Akiol, Farafirah, Bajdah, Szadzsikhan, Karlek, Shiar, Karam Katerzdsi és Tatarlar negyedkben. A vahhabita fegyveresek itt arra fognak kényszerülni, hogy megadják magukat vagy végleg eltörlik őket a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségeseik.

aleppo-karm

Kevesebb mint két kilométer távolság maradt a szíriai kormányerők Al-Mijszarban és az aleppo Óvárosban (a citadellán állomásozó) alegységei között.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑