Újabb ISIS offenzívát vertek vissza Deir Ezzorban

 

Az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet egy nagy offenzívába kezdett csütörtök éjjel a Thardeh-hegységben, megtámadva a Szíriai Arab Hadsereg védelmi állásait a stratégiai fekvésű Tal Krum magaslat közelében.

A Szíriai Arab Hadsereg katonái majdnem 48 órán át vívtak véres harcot az “Iszlám Államnak” nevezett terrorista entitás fegyveresei ellen a Thardeh-hegység délkeleti peremén.

Azonban az “Iszlám Állam” megszálló terroristái képtelenek voltak áttörni a Szíriai Arab Hadsereg védelmi vonalát ezen a hétvégén, megközelítőleg harminc főnél több fegyveresüket vesztették el a kudarcot vallott offenzívájuk során.

Egy biztonsági forrás a Deir Ezzor Katonai Repülőtérről jelentette szombat éjjel az Al-Masdar News tudósítójának, hogy az összes katonai ellenőrző pont Dzsabal Thardehben a hadsereg ellenőrzése alatt maradt, közöttük néhány állás a Tajjem-völgy közelében.

Az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet két különböző offenzívát indított a hétvégén Deir Ezzor tartományban; azonban ezek a elkeseredett akciók nem hoztak semmilyen nyereséget és számos harcosa életébe kerültek a terrorszervezetnek.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑