Újabb örmény településeket szálltak meg az azeri fegyveresek

Ilham Aliyev azeri elnök pénteken közölte, hogy az azeri erők további kilenc települést szálltak meg az örmények lakta  Hegyi-Karabahban.

Aliyev Twitter-bejegyzésében számolt be az újabb kilenc település elfoglalásáról, amelyek a konfliktuszóna déli részén, az Iránnal közös határ közelében fekszenek.

A szórványos harcok pénteken folytatódtak a térségben. Az azeri védelmi minisztérium szerint tűz alá kerültek katonai pozíciók az aghdarai, a hocavandi és a qubadli járásban.

Az örmények által ellenőrzött Hegyi-Karabah védelmi minisztériuma közölte, hogy meghiúsította az azeri erők támadásait, és folytatódott az enklávéban található városok lakóövezeteinek ágyúzása.

A tárca ezenkívül beszámolt arról is, hogy az örmény erők elfogtak egy Szíriából származó iszlamista fegyverest, aki az azeri erők kötelékében harcolt.

Az Interfax orosz hírügynökségnek a minisztérium sajtószolgálatára hivatkozó cikke szerint a férfit Mehred Mohamed Alshernek hívják.

A tárca sajtószolgálatának pénteki közlése szerint a foglyul ejtett radikális iszlamista harcos a középnyugat-szíriai Hama városának szülötte.

MTI nyomán

 

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑