Újabb pokolgép robbant Törökországban

Három katona meghalt, huszonnégy pedig megsérült csütörtök este, amikor a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szeparatistái gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantottak, majd lövöldözni kezdtek a délkelet-törökországi Diyarbakir tartomány Mermer településének csendőrállomásánál – jelentette a Dogan török hírügynökség pénteken.

A detonációt követően a PKK fegyveresei gépkarabélyaikkal lövöldözni kezdtek, amire a biztonság erők választüzet nyitottak. Az összecsapás hírére a hatóságok nagy számban mentőegységeket és erősítést vezényeltek a helyszínre. A sebesülteket Diyarbakir város katonai kórházába szállították.

Az incidens következtében a hatóságok lezárták a Diyarbakirt Bingöl várossal összekötő főutat.

Törökország délkeleti részében két és fél-évi fegyverszünet után 2015 júliusában újultak ki a harcok a kurd milíciák és a török haderő között. A biztonsági erők december óta átfogó katonai akciót hajtanak végre a kurd szeparatisták ellen. Az összecsapások során július óta a török haderő katonáiból mintegy 300-an, a PKK szeparatistái közül ezrek estek el, számos helyen kijárási tilalom van érvényben.

A szeparatisták támadása válasz lehetett az elmúlt napokra, amikor is a török légierő légitámadásokat hajtott végre a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezet törökországi és iraki állásai ellen.

Orientalista.hu – MTI nyomán

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑