Cadmus fordítás Cadmus

Újabb terrorellenes hadművelet indult Hama és Idleb tartományokban

A Szíriai Fegyveres Erők egy újabb támadássorozatba kezdtek vahhabita terroristák állásai ellen Észak-Hamaban és Dél-Idlebben.

A Szíriai Arab Hadsereg és a háborúban álló ország légiereje újabb támadásokba kezdett megszálló terroristák állásai ellen Hama tartomány északi és Idleb tartomány déli részén. A hadműveletekben a vahhabita fegyveresek súlyos veszteségeket szenvedtek.

A szíriai kormánycsapatok a terroristák gyülekezési körleteit az észak-hamai Al-Karat falu közelében támadták meg. Sok terrorista halt meg és sebesült meg. Ezzel egy időben a Szíriai Arab Hadsereg az Al-Szajjad faluban és Tajbat Al-Imam városnál gyülekező terroristákra mért csapásokat Hama tartomány északi részén. Sok vahhabita fegyveres vesztette életét és sebesült meg a műveletben.

Eközben a Szíriai Arab Légierő számos légi támadást hajtott végre a Dzsabhat Fateh Al-Sham (a korábbi Al-Nuszra Front=Al-Kaida) terrorszervezet állásai ellen Al-Tamanna város közelében, Idleb tartomány déli részén. A légi csapásban több vahhabita terrorista életét vesztette, valamint fegyverzetük és lőszerkészletük megsemmisült.

Korábban szíriai katonai repülőgépek sok ezernyi röplapot szórtak szét a megszállt Dél-Idleb és az észak-hamai fronvonal felett, amelyeken felszólították a vahhabita terroristákat a fegyverletételre és a megadásra a szíriai kormányerők előtt.

A Szíriai Arab Légierő pénteken az újonnan megalakított vahhabita terrorista koalíció a „Hajat Tahrir Al-Sham” Dzsizr Al-Shughur és Al-Nakkir városok közelében állomásozó fegyvereseinek gyülekezési körleteire Idleb tartomány területén. Helyi források szerint a megszálló militáns csoportok súlyos veszteségeket szenvedtek a légi csapások következtében.

Csütörtökön a Dzsund Al-Aksza terrorszervezet Kafr Ejnben és Madajában lévő állásaira szintén kemény csapásokat mértek szíriai vadászbombázók. Ennek eredményeként legalább 20 fő vahhabita terrorista halt meg és sok másik sebesült meg, valamint az erődített állásaik megsemmisültek.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑