Cadmus fordítás Cadmus

Újabb terrortámadást akartak végrehajtani iszlamisták Oroszországban

2024. 07. 04.

A szovjet-mahacskalai járási bíróság két hónapra letartóztatott három férfit terrortámadás előkészülete miatt. Erről a TASZSZ-nek a dagesztáni legfelsőbb bíróság számolt be.

A gyanú szerint a három 1980-ban, 1990-ben és 1995-ben született férfi Dagesztánban robbantásokat, gyújtogatásokat és más cselekményeket készült elkövetni, hogy megfélemlítse a lakosságot és jelentős anyagi kárt okozzon, nem törődve azzal, hány ember életét veszélyeztetik. A szándékuk az volt, hogy az akcióval destabilizálják a dagesztáni és az Orosz Föderáció kapcsolatát, belső rendjét.

„A fenti célok elérése érdekében, mint a nyomozati anyagokból kitűnik, Magomedov M. A., Magomedov H. M., Magomedov Z. G. legkésőbb június 23-án lőfegyvereket és egyéb fegyvereket szerzett be, és azokat a továbbiakban a lakóhelyükön, a Szjergokala körzet Szjergokala falujában és Mahacskalában tárolták. Emellett a vádlottak a nyomozás szerint készítettek egy rögtönzött repeszes robbanószerkezetet, amelyet terrorcselekmény elkövetéséhez terveztek felhasználni” – tette hozzá a sajtószolgálat.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑