Cadmus fordítás Cadmus

Újabb tragikus péntek Gázában

2018. 04. 28.

Három halálos áldozata és közel 900 sérültje van a feldühödött palesztinok és az izraeli hadsereg szinte egész napos pénteki összecsapásának.

Ez volt az ötödik menete az általában vérfürdőbe torkolló, heti rendszerességgel megrendezett palesztin tiltakozásoknak.

A szemtanúk szerint az összetűzés a pénteki imák után csúcsosodott ki, amikor a katonák könnygázt vetettek be, a palesztinok pedig abroncsokat gyújtogattak, hogy a füstben megvédjék magukat a mesterlövészektől.

– Az állig felfegyverzett gyávák a dombok mögött bujkálnak, és nagy sebességű puskáikkal lövöldöznek a civilekre. Szégyelljék magukat! A gyávák a védtelen civilekkel állnak szemben, és úgy vadásznak rájuk, mint más a mezőn

mondta Rijád Manszúr, állandó palesztin megfigyelő.

A Nagy Hazatérés elnevezésű megmozdulás azt jelképezi, hogy Izrael elfoglalta a palesztin területeket. A tiltakozásokat a Gázai övezet öt térségében szervezték meg.

A megmozdulások május 15-ig, Izrael 70. függetlenségi évfordulójának másnapjáig fognak tartani. A palesztinok számára ez a „Nakba”, a katasztrófa napja.

Orientalista.hu – Euronews

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑