Cadmus fordítás Cadmus

Ukrán drónt kényszerítettek földre Moszkvában

2023. 08. 11.

Ukrán drónt kényszerítettek földre az orosz rádióelektronikai eszközök Moszkva nyugati részén – közölte az pénteken orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint a meghiúsított “terrortámadásnak” nem voltak sérültjei és anyagi kár sem keletkezett. A Szergej Szobjanyin polgármester által a Telegramon kiadott tájékoztatás szerint a lezuhant drón darabjai, amelyeket a Moszkva folyó karamisevói partszakaszán találtak meg, nem okoztak komoly károkat.

A támadással összefüggésben a vnukovói és a kalugai reptér munkáját péntek délelőtt átmenetileg felfüggesztették.
Az Ukrajnával határos oroszországi Belgorod megyét Vjacseszlav Gladkov kormányzó bejelentése szerint több mint hetven belövés érte az elmúlt nap folyamán. Tyerezovka község egy civil lakosa megsérült. Kurszk megyében Kalinovka település kapott találatokat.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek több településéről is jelentettek pénteken ukrán tüzérségi csapást a helyi hatóságok. Donyecket és Horlivkát kazettás lőszerrel lőtték.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az orosz erők Kupjanszk irányában széles fronton folytatták előrenyomulásukat, javítva taktikai helyzetüket Vilsana és Persotravneve környékén, miközben mind itt, mind az érintkezési vonal többi szakaszán több ukrán támadást vertek vissza.

A megsemmisített katonai célpontok között nevezte meg egyebek között külföldi “zsoldosok” egy zaporizzsjai szállását és négy lőszerraktárt.
Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese pénteken a Telegram-csatornáján azt írta, hogy talán csak Ukrajna kapitulációja nyithatná meg az utat a béke felé, de ezt sem Washingtonban, sem Kijevben nem akarják, ezért “megállás nélkül működik az (ukrán) ellentámadás húsüzeme, szerencsétlenek ezreit küldve a lemészároltatásra”. Értelmetlennek nevezte, hogy az amerikai kormányzat újabb 13 milliárd dollár segélyt kérelmezett a kongresszustól Ukrajna számára, hangot adva véleményének, hogy “a tankokban égő kamikazék ezt a pénzt nem fogják látni”.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑