2017. 10. 20.

UNICEF: borzalmas körülmények között a rohingja gyerekekMinden ötödik gyermek alultáplált, ráadásul hétről hétre átlagosan 12 ezerrel többen vannak a menekülttáborokban.

Mintegy 340 ezer rohingja gyermek él borzalmas körülmények között a bangladesi táborokban, elegendő élelem, tiszta víz és egészségügyi ellátás nélkül – ezt az UNICEF, az ENSZ gyermekek jogaival foglalkozó szervezete közölte “Kitaszítottak és kétségbeesettek” című jelentésében.

A Mianmarból menekülő családok száma egyre nő, így hétről hétre átlagosan 12 ezerrel több gyermek csatlakozik a táborokban élőkhöz. Az UNICEF szerint minden ötödik kisgyermek alultáplált, ráadásul sokan azt a traumát sem tudják feldolgozni, amin keresztülmentek.

– A fizikai dolgokon túl ezek a gyerekek végtelenül elhagyatottnak érzik magukat, akik nem találják a segítséget sem maguk körül. Így aztán bizonyos értelemben nem meglepő, hogy ezt a helyet a földi pokolnak érzik – mondta az UNICEF jelentésének egyik szerzője, Simon Ingram.

Augusztus vége óta a mianmari rohingja kisebbség tagjai közül már csaknem 600 ezren menekültek el egykori lakhelyükről, többségük Bangladesbe, miután a mianmari hadsereg a falvaikban “etnikai tisztogatásba” kezdett. A gyermekjogi szakértők szerint ugyan sokat javult a helyzet a segélyezésben, de aggasztó, hogy egyelőre nem látszik a válság megoldása, amely így akár nagyon sokáig is elhúzódhat.

Orientalista.hu – Euronews

, , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com