Cadmus fordítás Cadmus

Vatikánban tett látogatást az izraeli elnök

2018. 11. 17.

November 15-én fogadta magánkihallgatáson a pápa Reuven Rivlin izraeli elnököt. A Szentszék 25 éve tart fenn diplomáciai kapcsolatot Izraellel. Nagyobb bizalommal vegyék föl a tárgyalásokat a palesztinokkal, illetve őrizzék meg Jeruzsálemet a zsidók, keresztények és muzulmánok vallási és emberi dimenziójában.

Reuven Rivlin a pápai audiencia után találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral, illetve Richard Gallagher érsek külügyminiszterrel. A protokoll szerint a Szentszék sajtóközleményben tájékoztatott az elnök vatikáni látogatásáról.

25 éve áll diplomáciai kapcsolatban a Szentszék Izraellel

A szívélyes hangú megbeszélésekre a két állam közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének közelgő 25. évfordulója adott alkalmat. A felek annak a kívánságuknak adtak hangot, hogy az izraeli állami hatóságok és a helyi katolikus közösségek jussanak megegyezésre bizonyos közös ügyekben.

Fontos, hogy kölcsönösen nagyobb bizalmat tápláljanak az izraeli és palesztin tárgyalások újrafelvételében, és így olyan megállapodás szülessen, ami tiszteletben tartja a két nép jogos elvárásait.

Szóba került Jeruzsálem ügye is, a zsidók, keresztények és muzulmánok vallási és emberi dimenziójában. Fontos megőrizni a Béke városának identitását és hivatását. Kitértek még a térség politikai és társadalmi helyzetére, melyet számos konfliktus és ebből következő humanitárius válság sújt. Ebben az összefüggésben rámutattak a párbeszéd jelentőségére a különböző vallási közösségek között, hogy ezáltal biztosítsák a békés együttélést és a stabilitást.

Forrás és kép: Vaticanews

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑