2018. 01. 23.

Videóban üzent az Iszlám Állam – Így pusz­tí­taná el a Nyu­ga­tot!A magát Isz­lám Ál­lam­nak ne­vező ter­ror­szer­ve­zet egy új pro­pa­gan­da­vi­de­ó­val üzent el­len­sé­ge­i­nek és her­gelte hí­veit.

A Iszlám Állam nevű terrorszervezet egy videót tett közzé a világhálón, amin egy fanatikusokból verbuválódott hadsereg elfoglalja és lerombolja az Egyesült Államok fővárosát.

Az 5 perces videót egy az ISIS-hez közel álló csoport, a Abd al Faqir Media készítette, és spriccelte szét a közösségi médiumokban. A felvételek egy része saját gyártású effektekből és képekből áll, ám sok jelenetet nagy Hollywoodi alkotásokból vágtak ki, többek között a London ostroma című sikermoziból.

A videó kvázi Washington D.C. elfoglalásának a történetét meséli el. Az elején tankok és repülők haladnak a város felé, a középtájékán láthatjuk az inváziót és az ártatlan civilek lemészárlását, a végén pedig romba dőlt várost. A Fehért ház felrobbantását pedig külön kihangsúlyozzák.

Egy biztonságpolitikai szakértő a DailyMailnek úgy fogalmazott, hogy egy ilyen megfilmesített fiktív történet könnyen felhergelheti a dzsihadistákat, annak ellenére, hogy az Iszlám Állam napjai meg vannak számlálva a közel-keleten.

“Lehet, hogy hülyén hangzik, de az alvó terroristasejtekből kiprovokálhat egy támadást ez a videó. Az ISIS-es lobogóval díszített tankok látványa felébresztheti a bennük lakozó fanatikust.”

– fogalmazott a szakértő.

Orientalista.hu – Ripost, Daily Mail

, , , , ,
<


Back to Top ↑