Cadmus fordítás Cadmus

Visszaverték a terroristák nyugat-aleppoi támadását

 Három napja Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida), a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA), a Dzsaish Al-Mudzsaheddin és a Harakat Nur Al-Din Al-Zinki terrorszervezetek egy új offenzívát indítottak, amelynek célpontja a szíriai kormányerők által ellenőrzött Al-Zahra lakónegyed volt Nyugat-Aleppoban.

A “dzsihádista felkelők” (értsd: bizonyos szomszédos államok és egyes nyugati hatalmak által is finanszírozott vahhabita terroristák) egy alagútba rejtett nagy erejű bomba felrobbantásával kezdték a rohamot a Légierő Hírszerzés összeomlott épületkomplexumánál az Al-Zahra negyedben; a detonáció zaja egészen az Óvárosig elhallatszódott, messzebb keletre.

A masszív robbantást követően a “dzsihádista felkelők” megrohamozták a Szíriai Arab Hadsereg védelmi állásait az Al-Zahra negyedben, véres csatát okozva, amely kedden számos óráig eltartott.

A Szíriai Fegyveres Erők végül képesek voltak visszaverni a vahhabita terroristákat miután több mint 70 támadóval végeztek a Légierő Hírszerzés épülettömbjénél és az Aleppo városi Nagy Próféta Mecsetnél húzódó frontvonalon.

Egy Aleppo városi katonai forrás szerint a Szíriai Fegyveres Erők az egész Al-Zahra negyedet biztosították, közöttük a Zahra és Lajramun kerületek közötti tengelyt, amely a nagy ellenséges támadás fókuszpontja volt.

Forrás: cikk – Megjegyzés: miközben az orosz és az amerikai külügyminiszter az “Aleppoi fegyvernyugvásról” tárgyal az USA képtelen (?) hatni török és vahabita szövetségeseire, hogy fogják vissza a tűzszünetet megsértő zsoldos terroristáikat (FSA frakciók, amelyek összekeveredtek a Nuszrás/Al-Kaidás barátaikkal). Hírügynökségi források szerint (farsnews) összesen 5000-6000 fős fegyveres erősítés érkezett Törökországból a védenceik által megszállt észak-szíriai határállomásokon át.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑