2018. 10. 18.

#WeareN: nemzetközi konferencia az üldözött keresztényekért

“Nem hagyhatjuk szó nélkül a keresztények üldöztetését” – hangoztatja a CitizenGO, amely harmadik alkalommal szervez nemzetközi konferenciát a témában Madridban október 19-én és 20-án Mi is a Názáreti követői vagyunk – WeAreN 2018 címmel.

A CitizenGO névre hallgató nemzetközi szervezet már öt évvel ezelőtti alapításakor nagy hangsúlyt fektetett a keresztény értékek védelmére, valamint arra, hogy szót emeljen az üldöztetést szenvedő keresztény közösségek tagjainak érdekében. E törekvésük jegyében két alkalommal rendeztek már nagyszabású, nemzetközi konferenciát Mi is a Názáreti követői vagyunk címmel. Az idei, harmadik alkalomnak a spanyol főváros, Madrid ad otthont.

A WeAreN 2018 célja, hogy felrázza a nemzetközi közvéleményt és rámutasson: bár az üldözött keresztények folyamatosan azt kérik, ne feledkezzünk meg róluk, a világ nagy részén mind a mai napig nemtörődöm magatartást tanúsítanak ügyükben.

Mint írják: “bár a keresztény ma a világ legüldözöttebb vallása, erről alig-alig hallani a nyugati sajtóban, és a nemzetközi szervezetek és nemzeti kormányok sem tűzik ki jellemzően célul ennek megszüntetését. Tisztelet a kivételnek: Magyarország kormánya a világon egyedüliként kormányzati szinten támogatja az üldözött keresztényeket.”

A harmadik #WeAreN konferencia lehetőséget nyújt arra, hogy felerősítsük az üldözöttek hangját. A rendezvény célja tájékoztatni a közvéleményt az üldözött keresztények helyzetéről, továbbá felszólítani a kormányokat és nemzetközi szervezeteket, hogy haladéktalanul tegyenek határozott lépéseket a keresztények célzott üldözésének megállítása érdekében.

A 2018-as Mi is a Názáreti követői vagyunk konferencia főszereplői olyan keresztény fiatalok lesznek, akiket a Közel-Keleten vagy Afrikában ért vagy ér üldöztetés:

“Megpróbált segíteni egy gyermeken, egy keresztényen, akit a hite miatt üldöztek… és zaklatták, megrúgták, és úgy kezelték, mint egy állatot… és miközben ezt tették, megmutatták neki a 21 egyiptomi kopt keresztény férfi lefejezését Líbia tengerpartján. Később börtönbe zárták és halálra ítélték.”

Ez csak egy részlet az októberi konferencia felszólalóinak beszámolóiból, amelyek betekintést engednek a borzalmas történésekbe – írják a szervezők, akiknek eltökélt szándéka, hogy a nyugati közvéleményt, államokat és civil szervezeteket rádöbbentsék a probléma valós súlyára.

S4C.news

, , ,
Back to Top ↑