Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Zsidó alapítvány segíti a keresztény menekülteket Jordániában

2018. 09. 25.

A Halál-völgyből jöttem Irakból – meséli egy iraki keresztény Ammánban. Az Iszlám Állam dzsihadistái választás elé állították: vagy megtagadja a hitét és áttér az iszlámra, vagy megölik.

Az illető mégis kitartott keresztény hite mellett. Megkínozták, majd kivégző osztag elé került. Aztán csodálatos módon megmenekült: egy keresztény alapítvány megvásárolta az életét az Iszlám Államtól. Canon Andrew White tiszteletes, az alapítvány elnöke jól ismerte Irakot, hiszen korábban 17 éven keresztül az anglikán egyház vikáriusa volt Bagdadban.

Alapítványa most az üldözött keresztények megmentéséért küzd és vele működik együtt Yechiel Eckstein rabbi, Izrael egyik legnagyobb, üldözötteket segítő alapítványának feje.

Mi zsidók tudjuk, hogy mit jelent az üldöztetés! – mondta az ynetnews izraeli portálnak. Az évi 140 millió dollárból gazdálkodó The Fellowship alapítvány jelentős összegekkel támogatja Canon Andrew White tiszteletes kereszténymentő alapítványát. Így sikerült megmenteni az üldözött keresztény életét a halál völgyében, Irakban. Csakhogy az a 12 ezer iraki keresztény, akit az anglikán tiszteletes szervezete megmentett, a legnagyobb nyomorban él Jordániában. Nem dolgozhatnak és nem kapnak sem állami, sem pedig egyházi szociális támogatást, hiszen nem muzulmánok. Le kell vennem a kipát és nem hangsúlyozzuk, hogy a pénz zsidóktól jön – mondja Eckstein rabbi. Aki legutóbb egy 125 ezer dolláros csekket adott át a 12 ezer iraki kereszténynek, akik Ammánban nyomorognak.

Az alapítvány nemcsak pénzt ad, hanem aktívan lobbizik azért, hogy az iraki keresztényeket befogadják Amerikában, Kanadában vagy az Európai Unióban.

Arra a kérdésre, hogy ki akarna visszamenni Irakba, mindenki nemmel válaszolni. Az emberek olyan országban akarnak új életet kezdeni, ahol a vallás vagy nemzetiség miatt nem üldözik őket. Ahol nem állítják kivégző osztag elé, ha nem akarja megtagadni az ősei hitét. Ebben segít Eckstein rabbi szervezete, mely pártfogásába vett 12 ezer olyan keresztényt, aki Irakból menekült Jordániába, ahol nyomorúságos körülmények között kell élniük, mert várniuk kell a bevándorlási engedélyekre, melyek ritkán és kínos lassúsággal érkeznek a menekülttáborba Jordániában.

S4C.news, Globoport

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑