Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 12. 21.

Blokkolták az iszlamisták támadásait Észak-Hamaban

2018. 12. 21.

A Szíriai Arab Hadsereg magasabb harckészültségben volt ma reggel Hama tartomány északi részén, miután iszlamista fegyveresek próbáltak meg beszivárogni a demarkációs vonalon és rajtaütést kíséreltek meg a hadsereg állásai ellen.

A Dzsaish Al-Izza nevű frakció vezetésével iszlamista fegyveresek közeledtek múlt éjjel a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrző pontjához Al-Masszasznah község külterületén Észak-Hamaban.

Egy katonai forrás a szíriai kormánycsapatok erősségének számító Maharda városból azt jelentette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg képes volt elfojtani a betörési kísérletet, mielőtt az iszlamista fegyveresek megismételhették volna előző éjszakai rajtaütésüket.

A forrás elmondta, hogy a hadsereg katonái rövid tűzharcban több iszlamista fegyveressel végeztek teljes visszavonulásra kényszerítve őket a dzsihádista frakciók által megszállt Al-Lataminah felé, ami Idleb tartomány határa közelében fekszik.

A Dzsaish Al-Izza terrorszervezet fegyveresei kedden éjjel rajtaütést hajtottak végre, amelynek során a Szíriai Arab Hadsereg legalább kilenc katonája meghalt és húsz másik katona megsebesült.

A Szíriai Arab Hadsereg bejelentette, hogy meg fogja torolni a dzsihádista agressziót egy új offenzíva indításával, azonban ennek idejét nem közölték az illetékesek.

Az elmúlt napokban a megszálló vahhabita frakciók sorozatosan megsértették a szeptember 17-én orosz-török védnökséggel létrejött demilitarizált övezetről szóló megállapodást.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: almasdarnews.com

 

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑