Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2017. 03. 04.

Bölcsőjében pusztuló kereszténység

2017. 03. 04.

Kiszorulóban vannak Jézus hívei a háború sújtotta Irakból és Szíriából, miközben Európa illegálisan bevándorló muzulmánok millióinak ad menedéket. Európának cselekednie kell – erről szól Marc Fromager francia keresztény szerző könyve, amelyet tegnap bemutattak Budapesten.

Magyarországon egymillió illegális bevándorló masírozott át, a lakosság tíz százaléka; ha Franciaországon vonult volna át hatmillió migráns, mit szóltunk volna? – idézte előszavából Marc Fromager. A francia író kötete magyarul Háború, olaj, radikalizmus címmel jelent meg, és szerdán mutatták be Budapesten.

Gyilkolja a közel-keleti híveket a radikális iszlám, ám Európa tétlenül nézi

Az író kritizálta „Szent” Angela Merkelt, a felkelőket felfegyverző nyugat-európai országokat, köztük hazája kormányát; méltatta viszont a szíriai orosz szerepvállalást. Fromager aláhúzta: az olajdollárokból pénzelt radikális iszlám felgyorsította a kereszténység kiszorulását annak bölcsőjéből. Elüldözték vagy áttérésre kényszerítették őket veréssel vagy az éhezés közepette az iszlamizálásért adott pénzzel – mondta. A könyvben számos ilyen példa olvasható. Az Iszlám Állam területén több ezer dolláros juttatás járt az áttérésért, ott, ahol az átlagjövetelem ötven dollár körül van. De olyan borzalmas atrocitásokról is lehet olvasni, mint a családanya térdéről lelőtt másfél éves kisbaba megrázó története.

A könyvbemutatón Soltész Miklós államtitkár közölte: hazánk helyben segíti a Közel-Keleten a rászorulókat, és felhívja a figyelmet a keresztények szenvedésére. Emlékezetes: II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárka Budapesti látogatásán hálásan fogadta hazánk pénzadományát a szír keresztényeknek. Soltész kijelentette, a politikai korrektség hívei és a balliberális média képviselői hallgatnak a keresztények pusztulásáról, az EU milliószámra engedi be az életerős muszlim férfiakat. Hazánk viszont minden nyugati nyomás ellenére megvédi határait.

Fromager szerint a magyarokban bűntudatot akar ébreszteni a média és Brüsszel. A szerző lapunknak azt mondta, bár a francia átlagpolgár csak azt látja hazánkról, amit a média közvetít, egyre gyanakvóbb a sajtóval szemben, aggódik a migrációs invázió miatt, így egyre könnyebben megérti, a magyaroknak joguk van megvédeni a határaikat. Fromager szerint a migrációs válságot és a közel-keleti tragédiát tétlenül szemlélő politikusokból elegük van az embereknek, ezért vagy a mostani kormányok változtatnak magatartásukon, vagy új, az európai identitásért és a kereszténységért határozottabban fellépő döntéshozókat fognak megválasztani. Ha nem is holnap, de a fordulat valószínűsíthető – mondta.

Magyar Hírlap

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑