Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2019. 06. 05.

Bolívia terrorista államnak nyilvánította Izraelt

2019. 06. 05.

Bolívia elnöke Evo Morales kijelentette, hogy Izrael egy terrorista állam amiért hosszú ideje támadja a Gáza övezetet és gyilkolja annak civil lakosságát.

Az izraeli állampolgárok számára pedig vízum kötelezettséget ír elő. Ezzel Bolívia felmondta azt a még 1972-ben kötött megállapodást, melynek értelmében az izraeliek vízum nélkül utazhattak az országba. Izraelt olyan csoportba sorolták be, melynek vízum kérelmező állampolgárait át kell vizsgálni és a vízum kiadásáról a bolíviai Nemzeti Bevándorlási Hivatalnak előre kell döntenie.

,,Más szóval Izraelt terrorista állammá nyilvánítjuk.,,

,,Izrael nem tartja tiszteletben az Egyesült Nemzetek alapokmányának értékeit és az Emberi Jogok nemzetközi Egyezményét sem.,,

Evo Morales ezzel a lépéssel követte a korábbi venezuelai elnök Hugo Chavez döntését aki még 2009-ben szakította meg diplomáciai kapcsolatait Izraellel. És az ő döntésének is az volt az oka, hogy nem tűrte el a palesztin nép ellen elkövetett bűnöket.

Korábban más dél-amerikai országok, mint Brazília, Chile, Ecuador és Peru is visszahívták nagyköveteiket Izraelből a Gáza ellen légicsapások és az ott elkövetett mészárlás miatt.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑