Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2016. 01. 22.

Bomba robbant a gízai piramisok közelében

2016. 01. 22.

Pokolgép robbant csütörtökön a gízai piramisok közelében lévő el-Haram kerületben; a detonációban legkevesebb  kilenc ember életét vesztette, tizenhárman pedig megsebesültek – jelentette az egyiptomi sajtó – közölte az MTI.

A rendőrök megpróbáltak hatástalanítani egy időzített bombát, de az hamarabb működésbe lépett.

A halottak között hat rendőr van, a többi áldozat kiléte egyelőre nem ismert. Biztonsági források szerint a robbanószerkezet akkor lépett működésbe, amikor a rendvédelmi erők lerohantak egy lakást, amelyben a gyanú szerint radikális iszlamisták tartózkodtak.

A belügyminisztérium szerint a Muszlim Testvériség felelős a robbantásért.

Az észak-afrikai országban csaknem hetente adnak hírt kisebb-nagyobb merényletekről, az említett környéken is több hasonló erőszakos cselekmény történt az elmúlt hónapokban.

Ugyancsak csütörtökön ismeretlen fegyveresek agyonlőttek öt rendőrt a Sínai-félsziget nyugati részén fekvő el-Arís városában. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez kötődő helyi csoport, a Wilayat Sinaa jelentkezett.

Kairóban amúgy hatalmas a rendőri készültség. Egyiptom ugyanis hétfőn ünnepli a Hoszni Mubarak megbuktatásához vezető “arab tavasz” kitörésének az ötödik évfordulóját.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑