Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2017. 11. 04.

Börtönre ítélték az egyiptomi műsorvezetőt, aki egyedülálló anyák terhességéről beszélt

2017. 11. 04.

Három év börtönre ítélték azt a népszerű egyiptomi műsorvezetőnőt, aki élő adásban beszélt arról, hogy házasság nélkül is lehet vállalni terhességet.

Doaa Szalah, az Al-Nahar TV műsorvezetője műsorában arról kérdezte nézőit, hogy belemennének-e házasság előtti szexuális kapcsolatba. Később azt is megjegyezte, hogy egy nő férjhez mehet egy rövid időre csak azért, hogy gyereke legyen, aztán gyorsan el is válhat, írja a BBC Ezért véleménye szerint akár meg is lehet fizetni egy férfit, majd szóba hozta a nyugati országokban teljesen elfogadott, Egyiptomban azonban nem támogatott spermadonorokat.

Szalah-t erkölcstelen megjegyzései miatt a közrend és közszemérem megsértéséért ítélték el, a börtönbüntetés mellett pedig 10 ezer egyiptomi font megfizetésére is kötelezték.

Az egyiptomi médiahatóság szerint a műsorban elhangzott gondolatok “erkölcstelenek, melyek idegenek társadalmunk felfogásától, és fenyegetik az egyiptomi család szerkezetét.” Szintén hibáztatták amiatt, hogy a műsor elején habfürdőben látható, és a műsorvezetés közben egy mű-terheshassal és kismamaruhában jelent meg. Az ominózus műsorát a médiahatóság három hónapra felfüggesztette.

Egy másik műsorvezetőt ugyanennél a csatornánál szintén felfüggesztettek, miután műsorában a házasságon kívüli viszonyokról beszélt, vendégként bemutatva egy nőt és annak szeretőjét.

A házasság előtti szex a konzervatív egyiptomi közvélemény nagy része szerint elfogadhatatlan. Az ítélet nem végleges, fel lehet lebbezni.

Orientalista.hu – Euronews

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑