Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2016. 03. 22.

BREAKING NEWS: Két robbanás rázta meg a brüsszeli Zevantem repteret

2016. 03. 22.

Két egymás utáni robbanást jelentettek a brüsszeli Zevantem reptérről. A közösségi médiában megjelenő képeken látható, hogy az egyik terminálból sűrű füst száll fel. A detonáció oka egyelőre ismeretlen.  – közölte a BBC.

A jelentések szerint a robbanások a becsekkolás helyszínén történtek, és arról is beszéltek, hogy vannak áldozatok – ezt azonban egyelőre hivatalosan nem erősítették meg.

Az helyi tudósítók szerint 20 halottja és több mint 40 sérültje van a robbanásoknak. A repülőteret kiürítették, a vonatközlekedést pedig felfüggesztették a környéken.

إغلاق مطار بروكسل بعد سماع دوي انفجارين في قاعة المغادرة

Közzétette: ‎Syrian Reporters _ مراسلون سوريون‎ – 2016. március 22.

A jelenlegi tragikus esemény mindössze négy nappal azután történt, hogy Salah Abdeslam-ot, a párizsi terrortámadások fő gyanúsítottját a brüsszeli erők elfogták.

Belga médiaforrások szerint a repteret evakuálták és a repülők indítását, valamint fogadását is felfüggesztették. A létesítménybe irányuló vonatforgalmat szintén leállították.

A közösségi médiában megjelentek szerint pánik tört ki, mikor mindenki egyszerre próbált kimenekülni az épületekből.

Más források szerint legalább az egyik robbanás az American Airlines becsekkolási területén történt, de ezt sem erősítették meg eddig a hatóságok.

.

Egy belga médium, az RTBF megszólaltatott egy szemtanút, aki szerint több sérült és eszméletlen ember maradt a Sheraton hotellel szemben lévő terminál beszállási területén. Niegels Caignau, a Swissport alkalmazottja így nyilatkozott a flamand VRT csatornának: “Pont szünetet tartottam, mikor egy hatalmas detonációt hallottam és éreztem – onnan, ahol voltam, rá lehetett látni a terminálra, és láttam, ahogy füst gomolyog onnan.

Az ablakok ripityára törtek. Sokkos állapotban lévő emberek igyekeztek kijutni az épületből. Nem nézett ki túl jól.”

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑