Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 05. 23.

Breaking News: Merényletsorozat az eddig érintetlen városban

2016. 05. 23.

Gyászol a szíriai tengerpart. Tartusz Szíria egyetlen olyan kormányzósági szintű városa, melyet a háború 2011-es kitörése óta elkerültek a robbantások és a harcok. Egészen a mai napig.

Ma reggel 9 órakor több sorozatos merénylet történt két tengerparti városban is. A terrortámadásoknak több tucat áldozata, és rengeteg sérültje van.

A latakiai Jablében először egy állami energetikai vállalat és a buszpályudvar közötti úton robbant bomba, majd egy a város bevezető útján. Az előbbivel szemben egy gimnázium található, több diák életét vesztette. Harmadikként pedig egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy kórház sebészeti osztályán, ezzel ellehetetlenítve a mentést és a sebesültek ellátàsàt. A robbantás itt szintén sok áldozatot szedett az egészégügyi dolgozók között, az elkövető ugyanis önkéntesnek álcázta magát. Ebben a három akcióban legalább 48 ember halt meg.

Röviddel ezek után Tartuszból érkeztek megrázó hírek. Több bomba robbant az új buszpályaudvaron, illetve egy benzinkúton is. Ezek a merényletek még a Jableh városi robbantásoknál is több áldozatot követeltek. Legkevesebb 53-an váltak mártírrá. Egy terrorista Tartúszban is megpróbált bejutni a kórházba, de őt elfogták és letartóztatták.

Orientalista.hu – Syriana

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑