Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2021. 01. 01.

Brit és német szervek is érintettek Suleymani tábornok meggyilkolásában

2021. 01. 01.

Az Iráni Iszlám Köztársaság legfőbb ügyésze kijelentette, hogy a Kassem Suleymani meggyilkolásának kivizsgálása során arra az eredményre jutottak, hogy egy brit cég és egy Németországban lévő légibázis is érintett a tábornok meggyilkolásában és az azzal kapcsolatos előkészületekben.

Egyes iráni források szerint az érintett brit vállalat a G4S nevű biztonsági cég. A cég ugyanis részt vesz a bagdadi nemzetközi repülőtér védelmében ahol  tavaly január 3.-án meggyilkolták Suleymani tábornokot.

Az Egyesült Államok légiereje a Németországban található Rammstein légi bázist használta Kassem Suleymani tábornok meggyilkolásához.  Innen irányították a drónt, mely támadást intézett a Qasem Suleimani tábornokot és Abu Mahdi Al-Mohamdest az iraki népi mozgósítású erők helyettes parancsnokát.

A bázison található ugyanis az amerikai légierő európai parancsnoksága és az amerikaiakon kívül több NATO szövetséges is használja a légi bázist.
Az ügyészségi vizsgálat a jelenlegi roppant feszült nemzetközi környezetben zajlik amikor is Mohamed Javad Zarif iráni külügyminiszter kijelentette, hogy bizonyítékaik vannak arra, hogy Donald Trump leköszönő amerikai elnök háborúra készül Irán ellen.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Quds News Network)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑