Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 05. 10.

Brit külügyminiszter: a palmyrai orosz koncert „ízléstelen” volt

2016. 05. 10.

„Ízléstelennek” nevezte a Palmyrában megtartott szimfonikus koncertet Philipp Hammond, brit külügyminiszter. Elmondása szerint a koncert csak arra szolgált, hogy elterelje a figyelmet az orosz bombázásokról.

„A támadás egy palmyrai koncert hátterében zajlott, ez egy ízléstelen próbálkozás arra, hogy eltereljék a figyelmet több millió szír szenvedéseiről. Azt mutatja, hogy nincs az a mélység, ahova nem süllyedne le a szíriai kormány. Itt az idő, hogy az Assadra befolyással bírók azt mondják: elég” – nyilatkozta Hammond egy menekülttábor bombázása után, ami 30 áldozatot követelt.

Oroszország és Szíria cáfolta, hogy a légi erejük bombázta volna a török határhoz közeli menekülttábort. A bizonyítákok arra utalnak hogy a mérsékelt ellenzék szövetségesének tekinthető iszlamista Dzsaish Al-Fatah terrorszervezet volt a tettes.

A szimfonikus zenekar Valery Gergiev vezényletével játszott, a koncert elnevezése „Imádság Palmyráért. A zene feltámasztja az ősi falakat” volt.

Washingtonban pozitívan nyilatkoztak a koncertről. Mark Toner külügyminiszteri szóvivő dicsérte a koncertet, de nemtetszését fejezte ki az ügyben, hogy a kormányerők váltották az Iszlám Államot Palmürában.

Orientalista.hu – Jack Fall

Megosztom:

,
Back to Top ↑