Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2015. 11. 08.

Brit utasszállító repülőgép sikeresen kikerült egy rakétát

2015. 11. 08.

Egy brit utasszállító repülőgép 189 utassal a fedélzeten sikeresen elkerült egy rakétát a levegőben Sharm Al-Sheikh fölött. A rakéta 1000 lábnyi távolságra került az utasszállítótól.

A Thomson légi járat pilótája csak akkor vett kikerülő manővert mikor az egyre gyorsuló rakétát megpillantotta a levegőben.

A repülőgép biztonságosan landolt, de az utasoknak nem szóltak róla, hogy veszélyes helyzetben voltak.

A borzalmas eset még Augusztusban történt, hónapokkal annak az orosz gépnek lezuhanása előtt, ami a múlt hétvégén ért tragikus végett 224 ember életét követelve.

Nyomozási jelentések szerint a rakétának nem volt határozott célpontja.

Egy másik Thomson járat, ami úgyszintén Sharm Al-Sheikhbe tartott, is látta a rakétát.

A legénységnek azt az információt kapták, hogy egy egyiptomi hadgyakorlatból származott a rakéta.

Az utazási részleg Department For Transport szerint aggodalomra semmi ok nem volt további járatok nem voltak veszélyben.

Az intézet szóvivője azt a nyilatkozatott tette, hogy megvizsgálták az eset jelentéseit és arra a következtetésre jutottak, hogy ez egy rutin katonai akció része volt, amit a környéken folytatott az egyiptomi hadsereg és a repülőgép nem volt célpontja a rakétának.

A Thomson Airways légitársaság megerősítette, hogy az esetet a TOM 476 számú járat legénysége augusztus 23-án jelentette a hatóságoknak az eljárásoknak megfelelő módon.

Amerikai hírszerzési források szerint a múlt hétvégi katasztrofális esetet az ISIS vállalta, az információt brit szélsőségesek online beszélgetéseiből szerezték. Információk szerint egy ISIS ügynök még most is aktív Sharm Al-Sheikh repülőterén, önmagát reptéri dolgozónak álcázva.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

,
Back to Top ↑