Cadmus fordítás Cadmus
Esemény

2015. 11. 28.

Budapesten tüntettek az orosz vadászgép lelővése ellen

2015. 11. 28.

Szíria légterének megsértése, az orosz gép lelővése ellen, a török kormány folyamatos agresszív viselkedése és a terrorszervezetek támogatása ellen,  tartottak a mai napon tüntetést a budapesti Török Nagykövetség előtt.

A hét elején a török légierő F-16-os vadászgépe előtt egy Iszlám Állam állásait készülő orosz SZU-24-es vadászbombázót a szíriai légtér felett.

A Fórum Szíriáért Egyesület a mai napon a budapesti Török Nagykövetség előtt kifejezte tiltakozását a török agresszió ellen.  Az egybegyültek követelték az ENSZ-től hogy induljon egy független kivizsgálás. A tüntetők követelték a török kormánytól, hogy fejezze be a z Iszlám Állam terrorszervezet támogatását, illetve állítsa le a szíriai és iraki olajkutakból származó nyersolaj értékesítését Törökországban.

A Szíriával szimpatizálók felszólították a magyar kormányt, hogy állítsa vissza a diplomáciai kapcsolatot Damaszkusszal.  A hosszú múltr tekintp jó kapcsolat visszaállítása fontos lehetne a magyar titkosszolgálatoknak akik szír kollégáiktól számos információt kaphatnának Európába esetleg Magyarországra menekült terroristákról.

.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑