Cadmus fordítás Cadmus
Internet sejkség

2015. 04. 06.

Bűnbocsánat

2015. 04. 06.

Reagálva arra, hogy milyen kíméletlenül ontják ártatlanok vérét a szakállas barbárok az Iszlám nevében, álljon itt pár sor a könyörületről, megbocsájtásról. Az Iszlám imitátorai nem ismerik a könyörületet, ám az Iszlám igen.

Létezik egy hadísz egy gyilkosról, aki megölt kilencvenkilenc embert. Felkeresett egy bölcset és megkérdezte, létezik-e számára bűnbocsánat. A bölcs azt válaszolta, nem létezik. A gyilkos dühbe borult és őt is megölte, így már száz embert ölt meg. Keresett egy másik bölcset és őt is megkérdezte, létezik-e számára bűnbocsánat. Az azt válaszolta, hogy igen, létezik, de ahhoz fel kell kerekednie, hogy eljusson egy városba, egy adott néphez. A gyilkos útra kelt, hogy megtalálja a megadott várost és annak népét. Az út java részét megtette, amikor összeesett és meghalt. A pokol és a mennyország angyala leszálltak, hogy lelkét vagy a pokolba, vagy a mennyországba vigyék. Vita alakult ki közöttük, ugyan mi legyen a lelke sorsa, de végül az Úr eldöntötte a vitát: a lelke a mennyországba került, mert a gyilkos rálépett az útra a bűnbocsánat felé, tehát szándékában állt bűneinek megbánása.

Ha egy százszoros gyilkosnak létezhet megbocsájtás, hogy-hogy nem létezhet egy tizenöt éves ifjonc számára, aki valami nem tetszőt mondott a brigantik számára és azok a shariya nevében Szíria egyik utcáján kivégezték?

Álljon itt pár sor a Koránból, mit is értünk bűnbocsánat alatt:

Al-Nisa’ Chapter 4 : Verse 18

„A bűnbocsánat azoknak jár, kik a rosszat tudatlanságból követik el, majd megbánják nem sokkal ezután, Allah megbocsájt számukra. Allah a Mindenek Tudója, a Bölcs”

És kinek nem érvényes a bűnbocsánata?

Al-Nisa’ Chapter 4 : Verse 19

 Nem jár bűnbocsánat annak, ki addig követik el a rosszat, míg el nem jő érte a halál és mondja: most bánom meg tetteimet. Sem annak, aki istentagadókként hal meg. Ezeknek előkészítettük a fájdalmas szenvedést”

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

Megosztom:

,
Back to Top ↑