Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 12. 09.

Caligula Európája

2015. 12. 09.

Elnézve Habony Árpád Ibizán töltött kokainos szép estéjét, mely elárasztotta tegnap a netet és tudva azt, hogy ő csupán egy típust jelenít meg, mely ma eluralja a politikai valót itthon és külhonban, kérdezem: milyen európai értékekről beszéltek, melyet védeni érdemes? A ma álértékeit veszem célba, nem a tegnap valós, büszkeséget kivívó teljesítményeit.

Igen, ezek a ficsúrok lettek domináns alakjai életünknek, akik számolatlanul verik a pénzt, tékozolnak, élik világukat és adnak legfelső szinten tanácsokat szegénység elleni küzdelemről, felzárkóztatásról, adók kivetéséről. Látható, hogy a szegénység elleni küzdelemben magukat előre sorolták, ők már nem szegények. Ebben a lelki, tudati űrben nincs jobb és baloldal, itthon és külhon. Amint a gazdasági válság sem áll meg egy ország határainál, a morális válság is végigsöpör a világon. Ebben nem különb Habonynál az USA, vagy az EU vezetése sem. Habony egy életforma, mely ma a demokráciákra hivatkozó, de valójában álszent, kizsákmányoló, parazita társadalmi formációkban a politikai elit elvárásává kodifikálódott. Ez a belépő a klubba.

Ezek ma azok a vívmányok, melyek védelméhez görcsösen ragaszkodnak a tékozlók, s melyekről úgy szólnak, hogy európai, vagy keresztényi értékrend. Ha Jézus ezt látná! Bár sokak szerint látja. Jézus a szamárháton, gyolcsba öltözve egy olyan erkölcsről prédikált, ahol a szegényt annak belső erénye alapján a magasba kell emelni, megbocsájtást, szeretetet kell hirdetni minden ember között. Piszok nehéz ma ezt egy buzi és pedofil papságtól elvárni, akik ezer módon elkötelezték magukat azzal az állammal, ahol éppen élnek. Így a könnyebb utat választva, inkább az igét alakítják a piaci igényekhez, a caligulai életforma magasabbrendűségét keresztényinek kikiáltva. Jézus nem így gondolta.

Valaha Rómát a barbárok beözönlése döntötte romokba. Azok a barbárok könnyűszerrel semmisíthették meg a már saját szennyében rothadó rendszert. A mai barbár beáramlás rosszabb. Ma nem azért jönnek milliószámra más kultúrát, vallást követve, hogy annak értékeit hozzák és építsék be ebbe a rothadó világba, hanem hogy csatlakozzanak és élvezzék a caligulai Európát. Ők még rátesznek egy lapáttal arra a folyamatra, amiben Európa szenved. Mögöttük is állnak szellemi vezetők, akik éppoly romlottak, mint a keresztényi értékekre hivatkozók. Ők az iszlám nevét és értékeit mocskolják be és azt húzzák le a posványba a többi értékkel együtt.

Ne kiálts megoldásért, mert nincs! Legalábbis emberi szinten nincs. Ne kérdezd, mi a megoldási javaslat, mert azokat illeti a kérdés, akik kezében ott a döntés és hatalom. Ők pedig Habony szintjén fermentálódnak egy elzárt világban, elszigetelve magukat attól a szörnyű valóságtól, szegénységtől, konfliktusoktól, melyet ők hoztak létre, s melyek hasznát lefölözve élik kokainmámoros életüket.

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

Megosztom:

,
Back to Top ↑