Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2017. 04. 15.

Casus belli

2017. 04. 15.

A Birodalmat nem érdeklik a tények. A Birodalom háborúra uszít egy szuverén ország ellen. Ez már korábban sok országgal megtörtént. 2003-ban Irak ellen, 2011-ben Líbia ellen követtek el agressziót mondvacsinált indokokra hivatkozva, hamisított hírszerzési jelentések alapján. Meg lehet nézni mi lett az ilyen nagyhatalmi politika következménye, destabilizált régiók, iszlamista terrorizmus, menekültáradat, terjeszkedő terrorista entitások, amelyek a káosz gerjesztőinek engedelmes eszközei.

Szíria már hat éve vív háborút a területére betolakodott dzsihádista szélsőségesek és belső támogatóik ellen. A Birodalom és vazallus hatalmai mindent megtesznek, hogy letiporjanak egy független országot, amelynek vezetése nemet merészelt mondani a geopolitikai érdekeik miatt zsaroló eliteknek. Ezek az elitek ellenőrzik a világ első számú katonai hatalmának hadi gépezetét, amelyet szüntelenül szuverén államok elleni agresszióra késztetnek. Ezt a hadi gépezetet már régen nem egy szabad köztársaság, egy valamikor büszke nemzet választott politikai vezetői uralják. Az a büszke és szabad köztársaság már rég a múlté, mohó és hataloméhes korporativista elit martalékává lett, amely a kamatszedő pénzrendszere révén akarja uralni a világ többi részét és maga alá gyűrni a még viszonylagos önállósággal bíró középhatalmakat. Azokat az országokat, amelyeket nem tud uralma alá hajtani és függésbe taszítani, ellenségként kezeli és erőforrásait irigyeli.

A Birodalom vezetői azt hiszik, hogy megtörhetnek egy országot, amelyet hat év alatt nem tudtak legyőzni a világ szemetjét ráuszítva. Most ezt az országot más középhatalmak támogatják, amelyek nem engedelmeskednek a világelit parancsainak, saját érdekeik védelme és nem jótékonyság miatt.

A Birodalmat nem érdeklik a tények, nem jut el a vezetőik pontagyáig, hogy a világ legnagyobb területű országa nem fogja feladni a közel-keleti pozícióit és a vahhabita terrorizmus megsemmisítésének célkitűzését. Azt hiszik, hogy ez a hatalom is úgy kezelhető, mint egy kis ország, Irak, Líbia vagy Szíria. Hát nagyon tévednek. Kérdés mi lesz ennek a vége? Közép-Kelet-Európa és a Közel-Kelet kis országainak ez nem mindegy.

Végül egy pár sor:

“Előrehaladás a szíriai vegyi fegyverek semlegesítésében, más megsemmisítést végző állami szereplők részvételével.

7. A korábban jelentettek szerint, a Szíriai Arab Köztársaság által átadott minden vegyi harcanyag, amelyeket 2014-ben eltávolítottak a területéről, mostanáig megsemmisítésre került.”

Forrás: Az OPCW (Vegyifegyver-tilalmi Szervezet) Végrehajtó Tanácsának EC-85/DG.2 számú dokumentuma, “Főigazgatói feljegyzés a szíriai vegyifegyver program felszámolásában elért előrehaladásról” 7. pont, 2. lap. Kelt.: 2017. 03. 23.

Ezen az oldalon elolvashatják a nemzetközi szervezet 2013 óta keletkezett jelentéseit a szíriai vegyi anyag készletek felszámolási folyamatáról.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑