Cadmus fordítás Cadmus

Cionista terrortámadástól tartva éjszakai őrjáratot tartanak a palesztin férfiak

2015. 08. 12.

A sötétben lámpákkal világító önkéntesek csoportja egyre gyakoribb látvány Ciszjordánia szerte, mióta szélsőjobboldali radikális zsidó telepesek egy éjjel gyújtóbombát dobtak egy palesztin család házára. A merényletben egy csecsemő és az apa vesztette életét.- írta az euronews.

A félelem éjjelente többeket is kivisz az utcákra.

Ha azt látjuk, hogy zsidó telepesek hatolnak be a faluba, akkor szólunk a falutanács vezetőjének, vagy egyik tagjának, vagy a mecset imámjának, hogy mindenkit hívjanak oda, ahol a telepesek vannak “-mondta az éjjeli őrség egyik tagja.

Az őrjárat tagjai, lehetnek akár heten, vagy tízen, de akár negyvenen is, attól függ, éppen hányan érnek rá, hogy védjék a falu biztonságát. Ezek az önvédelmi csoportok önkéntesek, senkitől nem kapnak anyagi támogatást – mondta Kuszra település vezetője.

Az őrjárat tagjai, akik közül többen álarccal takarták el arcukat, csákánnyal, botokkal és zseblámpával felfegyverkezve őrzik a falu békéjét. Lőfegyverük nincs.

A szomszédos falu önkénteseivel közösen néha ellenőrzőpontokat is állítanak az utak mentén.

Az elmúlt hetekben szélsőséges cionista telepesek több merényletet is elkövettek védtelek civil palesztinok ellen. Galileában  keresztény templomot gyújtottak fel. Ciszjordániában egy palesztin család házát gyújtották fel amiben meghalt egy másfél éves kisfiú,  pár nappal később a családfő is belehalt az égési sérülésbe.

Orientalista.hu – Zennobia

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑