Cadmus fordítás Cadmus
Menekültügy

2015. 10. 31.

Ciprasz: A Nyugat a felelős a menekültválság miatt

2015. 10. 31.

A görög kormányfő a nyugati hatalmakat és az Európai Uniót tette felelősé a menekült válság előidézésében. Szerinte hibás volt a katonai beavatkozás a Közel-Keleten.

A menekültválság okozóit bírálta a Alekszisz Ciprasz miniszterelnök az athéni parlamentben, miután pénteken ismét megfulladt emberek holttesteire bukkantak a parti őrök Leszbosz szigetén. A huszonkét halott menekült közöl négy csecsemő és kilenc gyerek volt.

A görög szigeten mindennapossá vált, hogy a tenger újabb holtesetek sodor a partra. Pénteken két menekültbárka is elsüllyedt, 144 embert sikerült megmenteni.

A görög miniszterelnök szokatlanul éles szavakkal bírálta az Európai Unió tétlenségét és a menekültválság okozóit. – írta az Euronews.

„A közel-keleti katonai beavatkozás célja nem a demokrácia biztosítása volt, hanem a geopolitikai érdekek szolgálata. De a Nyugat és az Európai Unió vezetői rosszul mérték fel a helyzetet, és hiba volt azt gondolni, nem lesznek mindennek tragikus következményei” – mondta Alekszisz Ciprasz az athéni parlamentben.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

,
Back to Top ↑