Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 09. 05.

Clintonné háborúra uszít

2016. 09. 05.

Ray McGovern, volt CIA elemző és politikai aktivista a Sputnik orosz hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, Clintonné Cincinnatiban elmondott Kínát, Oroszországot és Iránt fenyegető háborús kampánybeszéde „megszégyenítette magát a farizeus szó fogalmát is” és  igen veszélyes jövőt ígér, számolt be Lovas István oldala.

Ugyanúgy beszélt, mint Dick Cheney későbbi alelnök 14 évvel ezelőtt, amikor az Irak elleni támadást akarta hazugsággal indokolni. A különbség csak az, hogy Clintonné most Oroszországot vádolja hazug módon azzal, Moszkva áll a demokrata párti emailek megszerzése és nyilvánosságra hozatala mögött.  Az amerikai fősodratú média pedig ugyanúgy beállt most a sorba, mint akkor és azt is papagájként ismételgeti, hogy Julian Assange profitált mindebből, mert a WikiLeaks, a mai szöveg szerint, az orosz hírszerzés eszköze.

McGovern megjegyezte: „ilyen komolytalan dolgokat péntek esti tévékabarékban mondanak”. Aggodalomra ad okot, mondta, hogy ez a kardcsörtetés nem csak választási kampánya része lehet, hanem Clintonné megválasztása esetén komolyra fordulhat.

Úgy beszél, mondta, mint korábban Madeleine Albright amerikai külügyminiszter, aki megkérdezte: „Miért jó, ha kitűnő katonaságunk van, amikor csak beszélünk róla, de nem használjuk?” A volt CIA elemző elmondta még, rendkívüli mértékben ellenérzést keltett benne az, amikor Clintonné az USA-ról nem csak „kivételes”, de „nélkülözhetetlen” nemzetként beszél. „És mi ennek az ellentéte? A nélkülözhető nemzet, ugyebár, és akkor – e meghatározás szerint – minden más ország nélkülözhető… És azt jelenti, hogy nekünk nem kell engedelmeskedni a nemzetközi jognak.”

Korábban Julian Assange, a Wikileaks alapítója azt mondta, ha Hillary Clintonnak sikerül bejutnia a Fehér Házba, akkor elnökként egy “végtelen háborút” fog indítani.

“Mi valójában már Obama alatt is egy végtelen háborúban vagyunk, de úgy gondolom, ez még fajsúlyosabb lesz Hillary Clinton alatt”, – szögezte le Assange.

“Elértem, hogy eléggé jól ismerjem Hillaryt”, – mondta. “Ő egy rendkívül ambiciózus liberális intervencionista (az erőszakos politikai beavatkozás mellett elkötelezett) héja (az amerikai angolban: háború párti)”, hangsúlyozta.

Clintonné a Wall Street és az amerikai katonai-ipari komplexum vállalataival ápolt erős kapcsolatairól ismert. Egyes elemzők azt mondják, ha ő lesz Amerika új elnöke, még több háborút indít az amerikai katonai kiadások növelése érdekében.

Orientalista.hu – (Lovasistvan.hu, Persianews)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑