Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2015. 02. 24.

CRIN jelentés az izraeli börtönökben sínylődő palesztin gyerekekről

Mintegy 700 palesztin gyermeket tartóztatnak le évente az izraeli erők, akiket “embertelen bánásmódban” részesítenek. A Child Rights International Network jelentéséből kiderül, hogy “2014-ben havonta átlagosan 197 gyermeket tartottak katonai börtönben, 13 százalékuk 16 éven aluli volt.” A gyerekek beszámolói szerint gyakran érte őket verbális és fizikai erőszak a letartóztatásuk során. “Ez a kegyetlen fogva tartás egyértelműen sérti a gyermekek jogait” – áll a CRIN jelentésben.

714165f6fb804561ac2eec6ba183c113

Gyerek Jogok Nemzetközi Hálozata

A Defense for Children International által végzett kutatás szerint, a palesztin gyermekek mintegy 56 százalékát vetették alá különböző “vallatási technikáknak” az izraeli őrizetben. Mintegy 42 százalékuk mondta azt, hogy a dokumentumokat héberül szövegezték, holott a legtöbb palesztin gyerek nem beszéli és nem érti a nyelvet. További 22 százalékukat akár 24 órán át is magánzárkába zárták.

“Ez a kegyetlen fogva tartás egyértelműen sérti a gyermekek jogait” – áll a CRIN jelentésben.

A jelentés külön kiemelt egy ügyet, egy 14 éves lányt december 31-én Ramallah-ban letartóztattak és 22 napig tartottak fogva. Az ő “bűne” az volt, hogy köveket dobott a megszálló izraeli erők felé.

“Két hónap börtönbüntetésre és 1528 dollár bírság megfizetésére ítélte az izraeli katonai bíróság.”

Orientalista.hu (Forrás: Hunhír.info – PressTV)

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑