Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Szíria

2015. 10. 24.

Damaszkusz visszautasította az Iszlám Állam ajánlatát

2015. 10. 24.

A szíriai konfliktus komplikált kapcsolatokat hozott létre a háborús felek között, az Iszlám Állam arra kényszerítené Damaszkuszt, hogy váltságdíjat fizessen a villamos energia visszakapcsolásáért, amit Damaszkusz visszautasított.

Legalább 8 villamos erőművet tart az ellenőrzése alatt az Iszlám Állam a nyilvános adatok szerint, beleértve ebbe 3 vízenergiai létesítményt és a legnagyobb gázüzemet is Szíriában ahol a gáz a legfontosabb energia hordozó.

A damaszkuszi kormány annak ellenére visszautasította a terrorszervezet ajánlatát, hogy az ország arám hiánnyal küdz. Napokkal ezelőtt az amerikai légierő az Iszlám Állam állásai helyet az aleppoi áramfejlesztőt rombolta le ezzel elvágta az áramszolgáltatást a 4 milliós várostól.

Ahmed egy 25 éves mérnök (akinek a nevét biztonsági okokból megváltoztattuk) a Szíriai Gáz Vállalat dolgozója ahelyett, hogy egy stabil kormány által nyújtott helyen dolgozna most havi 80 USA dollárért dolgozik a világ legmegrögzöttebb dzsihádista szervezete felügyelete alatt.

„Rémisztő volt, de nem volt más választásom… A hozzám hasonló embereknek itt nincs más munkalehetőségük”, mondta a Financial Times-nek.

„A legrosszabb az egészben az, ha egyszer ott vagy senkihez nem tartozol. Mindkét fél számára megbízhatatlan leszel”, tette hozzá.

A Tuwenia beli erőmű részben a szíriai Hesco cég ellenőrzése alatt áll annak tulajdonosa az a George Haswani akit az EU azzal vádol, hogy mindkét féllel üzletel és ezen okból kifolyólag EU-s szankciók alatt áll.

Az Európai Unió minden bizonyíték nélkül vádolja meg  a szíriai céget, azzal, hogy havonta 50 000 USA dollárt küld Az Iszlám Államnak a felszerelések épségének megőrzésére, amik több millió dollárt is megérnek.

A szír kormány elutasítja a vádakat miszerint dzsihadistákkal kötne üzletet.

„Nincs koordináció a terror csoportokkal semmilyen ügyben,”- közölte a Szíriai Olaj és Természeti Források minisztériuma.

A minisztérium megerősítette, hogy a harcok az Iszlám Állam és a kormányerői között nem állnak le.

Mindazonáltal, a cég elismerte, hogy vannak alkalmazottaik, akik most az Iszlám Állam ellenőrzése alatt dolgoznak a biztonság és az épség megőrzésének céljából.

Orientalista.hu 

Megosztom:

,
Back to Top ↑