Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 11. 04.

Deir Ezzor teljesen felszabadult a megszállók uralma alól (Videó)

2017. 11. 04.

Az ISIS terrorszervezet feladta maradék állásait Deir Ezzor városában, miután a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai és a Köztársasági Gárda felszabadította Al-Hamidijah és Shejkh Jasszin kerületeket, valamint lerohanták az ISIS pozíciót Ardhi és Rashidijah kerületekben.

November 3-án a Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta Uthanijaht és Al-Hawwikaht az ISIS fegyvereseitől és felszabadított az egész nagyvárost.

A Deir Ezzorban kivívott végső győzelemmel egy időben súlyos harcok voltak Makhan falunál, délkeletre a kormányerők által ellenőrzött Majadin várostól, ahol az ISIS terrorszervezet megtámadta a Szíriai Arab Hadsereget. Azonban a terrorista entitás fegyveresei nem voltak képesek előrenyomulni, valamint elveszítették két gépjárművüket és legalább négy militánsukat.

November 2-án hat orosz TU-22M3 hadászati a bombázó második csapássorozatát mérte az ISIS terrorszervezet állásaira és létesítményeire Al-Bukamal város közelében, megsemmisítve a terrorista entitás fegyver és lőszerraktárait, vezetési pontjait és erődített pozícióit.

Az orosz hadászati bombázók légi támadásának célja az ISIS terrorszervezet védelmi létesítményeinek és raktárainak a lerombolása volt, a szíriai kormánycsapatok Al-Bukamal ellen várható műveleteinek elkészítése érdekében.

Aleppo tartomány délnyugati részén kiújultak a harcok a Szíriai Arab Hadsereg és a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű) terrorista koalíció között az Al-Hassz-hegy térségében. Kezdetben szíriai kormánypárti források azt feltételezték, hogy a hadsereg megpróbálja elérni Abu Al-Duhurt és azt ottani légi bázist. Azonban ez nem tűnik valószínűnek az intenzív kelet-szíriai hadműveletek miatt, ahol a Szíriai Fegyveres Erők legütőképesebb egységei vannak lekötve. Egy újabb nagy hadművelet indítása és az erők egyidejű megosztása nagy kockázatot jelentene a szíriai kormány számára.

Szintén összecsapásokról érkeztek jelentések Rahdzsan, Al-Szhakuszijah, Al-Bajudh, Sarha és Muszhrafijah falvakból Északkelet-Hamaban.

Katonai szakértők szerint a Hajat Tahrir Al-Sham (az Al-Kaida részét képező egykori Dzsabhat Fateh Al-Sham/Al-Nuszra Front terrorszervezet és más dzsihádista csoportok szövetsége) és a Szíriai Arab Hadsereg közötti frontvonal viszonylag nyugodt fog maradni, ha a terrorista koalíció nem lesz képes elég élőerőt és hadfelszerelést összpontosítani néhány alkalomszerű támadásra, hogy megpróbálja a saját javára fordítani a hadi helyzetet.

Az úgynevezett „felkelők” (nagy részben idegen vahhabita terroristák) elvesztették az utolsó esélyüket, hogy elfoglalják egész Szíriát, miután tavaly döntő vereséget szenvedtek az Aleppoi Csatában.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑