Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 08. 16.

Dél-Szíriai harcok a terroristák ellen

2015. 08. 16.

A Szíriai Arab Hadsereg 5 Páncélos Hadosztálya, tovább folytatja Daraa és Kunejtira tartományokban a terroristák elleni harcot.

A Szíriai Arab Hadsereg visszafoglalta a Tal Zatar hegycsúcsot Daraaban

Péntek délután a Szíriai Arab Hadsereg 5. Páncélos Hadosztály 132. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erők tartományi kontingensével ellentámadásba kezdett a hadászati fontosságú Tal Zatar hegycsúcson miután a Liwa Thawar Al-Sham vahabita terrorszervezet ellenőrzése alá vonta a magaslatot, éppen 18 órával a Hadsereg ellentámadását megelőzően.

Az ellentámadás sikeresnek bizonyult a Hadsereg 132. Dandára és a Nemzetvédelmi Erők számára, mert visszafoglalták Tal Zatart a Liwa Thawar Al-Shamtól péntek délután 16.30-ig damaszkuszi idő szerint arra kényszerítve a vahabita terroristákat, hogy visszavonuljanak nyugati irányba Jaduda település felé, csak így kerülhették el a Szíriai Légierő erőteljes csapásait.

Tal Zatar hadászati szempontból fontos helyen fekszik nyugatra Daraa városától, közelsége a tartományi főváros nyugati negyedeihez teszi kiemelten vonzóvá a vahabita terroristák számára, akik három különböző irányból próbálják támadni a várost.

Azonban a Liwa Thawar Al-Sham nem hagy fel a rohamaival a hegycsúcs Szíriai Fegyveres Erők általi visszavétele ellenére sem. A megszállók aknavető gránátokkal és rakétákkal lövik a fontos magaslatot egy ellen támadásra készülődve, ami bármikor kezdődhet.

Daraa városában összecsapások zajlanak a Szíriai Arab Hadsereg 132. Dandára és az FSA “Déli Front” nevű terrorista szövetség között az Al-Manishijah és Daraa Al-Balad kerületek közötti tengelyen; azonban ennek eredményeként nem történt területi változás a harctéren.

A Szíriai Arab Hadsereg művelete Kunejtra tartományban

Forrásaink a dél-nyugati fekvésű Kunejtra tartományból közölték, hogy a vahabita terroristák több harctéren visszavonultak a Szíriai Arab Hadsereg offenzíváját követően a tartomány különböző részein.

A források elmondták, hogy a hadsereg műveleteiben több tucat terorista meghalt és megsebesült Al-Tulul, Trindzseh és Abo Shabta településeken.

A hónap elején a szíriai kormányerők takfiri terroristák harcállásait és központjait semmisítették meg Al-Hamehijeh és Al-Szamadanijeh Al-Gharbijeh falvakban Kunejtra tartomány területén és nagy létszámú terrorista csoportokkal végeztek, valamint megsemmisítették fegyverzetüket és lőszerkészleteiket.

Kunejtira tartomány az 1967 óta cionista megszállás laat lévő Golán-fennsíkkal határos.  Az izraeli hadsereg és titkosszolgálat információkkal és fegyverekkel látja el az Al-Kaida szíriai ágát képező Nuszra Frontot, hogy harcoljanak a szíriai kormányerőkkel szemben. Az izraeli légierő többször is légicsapásokkal támogatta a terrorszervezetek hadműveleteit. Tel-Aviv megengedi a terrorszervezeteknek, hogy átjárjanak a megszállt Golán-fennsíkra és onnan indítsanak támadásokat a szíriai hadsereg ellen. Az izraeli kormány a sebesült terroristáknak külön katonai sátorkórházakat hozott létre, hogy ellássa a megsérült tagokat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,




Back to Top ↑