Cadmus fordítás Cadmus
Törökország

2015. 08. 10.

Destabilizálódhat Törökország

2015. 08. 10.

Egyre nagyobb  összecsapások alakulnak ki a kurdok és a török hatóságok között. Eközben az évekig támogatott terrorszervezetek egyre aktívabban tevékenykednek török területen és sorra követik el a merényleteket.

Két támadás is történt a legnagyobb török városban, Isztambulban.

Az első hírek szerint két támadó és egy rendőr meghalt, és tízen megsebesültek. Egy rendőrőrsnél autóba rejtett bombát robbantottak. A detonáció vasárnap éjfél után történt nemsokkal Sultanbeyli negyedben. A rendőrök ezt követően lőttek le két támadót., – adta hírül az euronews.

Hétfőn két támadó adott le lövéseket az Egyesült Államok konzulátusának épületére. A rendőrség egy nőt később letartóztatott. Egyelőre tisztázatlan, hogy a támadásokat szervezetten követték el, vagy egyéni akciók lehettek.

Folytatódnak az összecsapások Törökországban

Vasárnap éjszaka is összecsaptak egymással a Kurdisztáni Munkáspárt szimpatizánsai és a rendőrök a dél-törökországi Cizre városában. A kormányellenes tüntetők Molotov-koktélokat dobáltak a rendfenntartók felé, akik válaszul könnygázt vetettek be. Török sajtóinformációk szerint a randalírozás során felgyújtottak egy munkagépet is.

Vasárnap reggel bombát robbantottak egy isztambuli rendőrörsnél. A merényletnek nem volt halálos áldozata, de heten megsérültek, köztük öt rendőr és két civil. A robbantás miatt kigyulladt a kétemeletes épület.

A történteket egyelőre senki nem vállalta magára. A török hatóságok szerint vagy a kurdok vagy az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet áll az akció mögött.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑