Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 01. 21.

Dzsihádisták és török támogatású militánsok újból megállapodtak a Szíriai Arab Hadsereg Idleb tartományi offenzívája megállításáról

2019. 01. 21.

Nem rég a török támogatású “Nemzeti Felszabadítási Front” militáns csoportjai és a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű) vahhabita terrorista koalíció bejelentették, hogy megállapodást kötöttek az Al-Ghaab-síkságon.

Csak egy héttel azután, hogy elhagyták az Al-Ghaab-síkságot a török támogatású “Nemzeti Felszabadítási Front” dzsihádista fegyveresei megegyeztek a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalícióval (Al-Kaida), ami szerint a törökbarát militánsok visszakaphatják korábbi állásaikat ebben a térségben.

A “Nemzeti Felszabadítási Front” militánsai a Szíriai Arab Hadsereggel szembeni frontvonalba fognak települni azért, hogy megállítsanak bármilyen lehetséges szíriai offenzívát.

A vahhabita terroristák és török támogatású militánsok megegyezése néhány nappal azután jött létre, hogy a Szíriai Arab Hadsereg több tízezernyi katonáját vezényelte Idleb és Hama tartományok területére.

A Szíriai Arab Hadsereg azt tervezi, hogy elfoglalja azokat a területeket, amelyeket az elmúlt hetekben a Hajat Tahrir Al-Sham nevű vahhabita terrorista koalíció vont ellenőrzése alá a rivális militáns csoportoktól.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑