Cadmus fordítás Cadmus
Oroszország

2019. 09. 04.

Eddig hat ország jelezte, hogy vásárolna az új orosz éjszakai vadász helikopterekből

2019. 09. 04.

Eddig különböző régiókból összesen hat ország jelezte, hogy vásárolna Oroszország új generációs támadó helikopteréből. Mégpedig abból a változatból, melyet éjszakai hadviselésre terveztek.

Az orosz TASS hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva bejelentette, hogy 2015-óta hat ország a Közel Keletről, a CSTO szövetségből, valamint Dél-Kelet Ázsiából jelezte, hogy vásárolna a Mi-28NE típusú támadó helikopterből.

A Mi-28NE az orosz Mi-28N típusú támadó helikopter export változata. A helikopterre azóta figyeltek fel a nemzetközi katonai beszerzők, amióta jelentős sikereket értek el vele a szíriai konfliktus során.

A helikopter az amerikai AH-64 Apache helikopter orosz változata, tipikus támadó helikopter, mely taktikai célpontokat semmisít meg a harctéren. Az ,,N,, változatot kifejezetten éjszakai hadviselésre fejlesztették ki, mely az amerikai AH-64 ,,E,, változatának felel meg. Az amerikai helikopterhez hasonlóan az orosz változat is rendelkezik beépített 30 miliméteres gépágyúval, valamint különböző típusú irányított tank elhárító rakétákkal is felszerelhető.

A Mi-28 légelhárító fegyverek elleni harcra is kiváló és alacsonyan közlekedő ellenséges repülők ellen is bevethető.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (muraselon.com)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑