Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2020. 02. 10.

Egy Airbus utasszállító a Hmeimim légi bázison szállt le, hogy elkerülje az izraeli támadást

2020. 02. 10.

Az orosz védelmi minisztérium február 7-én jelentette be, hogy egy civil Airbus 320 típusú utasszállító repülő 172 utassal a fedélzetén a Szíriában lévő Hmeimim orosz légi bázison szállt le, hogy elkerülje a február 6-án Damaszkuszt ért izraeli légitámadást.

Az Airbus 320 típusú gépről videó felvétel is készült ahogyan az az orosz Hmeimim légi bázison száll le. Minderre azért került sor, hogy a gép megmeneküljön az izraeli légitámadástól és nehogy lelőjék a légtérben tartózkodó izraeli vadászgépek. A landolásról készült videót az orosz Zvezda csatorna munkatársai készítették. A videón látható, hogy a gép leszáll, majd a légitámadás után újra felszáll és tovább indul a damaszkuszi nemzetközi repülőtér felé.

Február 6-án négy izraeli F-16 típusú vadászgép nyolc darab levegő-föld rakétát lőtt ki egy, a Damaszkusz külvárosában lévő célpontra.

Az izraeli héten támadása és a szíriai légvédelem elhárító rakétái miatt az Airbus repülőgép a 172 utasával együtt majdnem kereszttűzbe került. A gépnek azonban sikerült elkerülni a területet és időben le tudott szállni az orosz légi bázisra.

Szíriai diplomaták, teljesen jogosan, azzal vádolják Izraelt, hogy a vadászgépeik civil repülőgépeket használnak fedezéknek a légitámadások során. Gyáva módon civilek életét kockáztatják, hiszen másként nem lenne esélyük a szíriai légvédelemmel szemben. Az izraeli légierő természetesen arrogáns módon nem nyilatkozott az ügyben és nem is vállal semmi felelőséget a történtekért.

Az izraeli légierő gyáva viselkedésének már sajnos halálos áldozatai is vannak, hiszen még 2018 szeptemberében egy orosz Il-20 típusú repülőgépet használtak fedezéknek egy Szíria ellen folyó támadás során. Akkor a szíriai légvédelem rakétája az orosz gépet találta el a bujkáló izraeliek helyett és ezért 15 orosz katona fizetett az életével, akik a repülőgépen utaztak.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Sputnik News)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑