Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2019. 12. 30.

Egy halottja és több sérültje van egy amerikai bázis elleni támadásnak Irakban

2019. 12. 30.

Több amerikai katona megsebesült és egy amerikai magán biztonsági cég alkalmazottja meghalt amikor ismeretlenek rakétákat lőttek ki egy amerikai katonai bázisra Kirkukban december 27-én.

A K1 jelzésű tábort, melyet az amerikai hadsereg és a vele szerződésben lévő magán biztonsági cégek használnak este 19:20-kor érte támadás. Ezt követően az amerikai hadsereg és az iraki biztonsági erők közösen kezdték el keresni az elkövetőket, azonban ez sikertelennek bizonyult és senkit se sikerült előállítani az esettel kapcsolatban.

Az amerikai hadsereg részéről nem kommentálták az esetet és eddig még senki se vállalta a felelősséget a támadásért. Washington azonban Iránt vádolja a támadásért, ugyanis mindenért az irániakat tartják felelősnek ami a csapataik ellen történik a megszállt Irakban. Az utóbbi időben ugyanis többször is előfordult, hogy rakétákat vagy gránátokat lőttek ki amerikai katonai bázisokra Irakban.

A nyugati államok által létrehozott és támogatott Iszlám Állam nevű terrorszervezetet azonban nem vádolja senki, pedig az utóbbi időszakban az ISIS fokozta tevékenységét Szíriában, Irakban és egyes afrikai országokban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑