Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2015. 06. 26.

Egy izraeli miniszter felesége rasszista  bejegyzést írt Obamáról

2015. 06. 26.

Az izraeli belügyminiszter neje, twitter bejegyzésén viccelődött az amerikai elnök bőrszínéről, majd törölte a bejegyzését.

amerikai elnök bőrszínével viccelődött Judy Salom Nir Mózes, Szilván Salom belügyminiszter újságírónő felesége, majd törölte twitter bejegyzését és bocsánatot kért.

Szilván Salom belügyminiszter újságírónő neje múlthét vasárnapi twitteres bejegyzésében, írt rasszista viccet Barack Obama amerikai elnökről.

„Tudod milyen az Obama-kávé? Fekete és gyenge”- írta Mozes twitteres oldalán amit több mint hetvenötezren követnek. Perceken belül több százan ítélték el az izraeli újságírónőt, akit arrogánsak és rasszistának nevezetek.

.

judy twitter

.

Judy Mozes ennek hatására törölte írását majd bocsánatot kért, később további bejegyzésében közölte, hogy leginkább férjének reakciójától tart aki most külföldön tartózkodik, és csak remélni tudja, hogy hazatérése után nem fog válással végződni az ostoba poénkodása.

Judy Mozes édesapja Noah Mozes aki Izrael legnagyobb médiamágnása, többet között a Jediot Ahronot című izraeli lap tulajdonosa.

A médiamágnás lánya már többször kavart botrányt maga körül, legutóbb 2012-ben az izraeli Felhőoszlop hadművelet idején írt egy felháborító facebook bejegyzést, amiben azt állítja hogy nem lehet békét kötni olyanokkal akik születésük első pillanatától kezdve Izrael elleni gyűlölettel táplálják a gyermekeiket.

A bejegyzése miatt akkor kénytelen volt visszavonulnia az UNICEF nagyköveti tisztségétől, most úgy néz ki egy bocsánatkéréssel megúszta  a rasszista bejegyzését.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑