Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Menekültügy

2017. 11. 22.

Egy milliárd migráns ostromolhatja a fejlett világot 2030-ban

2017. 11. 22.

A CSU-hoz közel álló Hanns-Seidel Alapítvány müncheni rendezvényén felszólalt Bruno Kahl, a német hírszerzés főnöke és azt mondta, 2030-ra „messze több mint egy milliárd embernek lesz racionális oka a migrációra”. Hozzátette: „Kérdéses, hogy az európai kormányok tudják-e az ehhez szükséges adópotenciált fenntartani, újakat létrehozni”.

A gyorsan növekvő migráció mindenek előtt a demográfiai növekedés következménye. A Föld mai 7,5 milliárdos népessége 8,5 milliárdra nő.

Kahl kijelentette: „Igencsak kérdéses, hogy a nyugati fáradozások a menekülés okainak legyőzésére lépést tudnak-e tartani ezen dinamikával”.

Azt is mondta,  hogy sok afrikainak, ha annyi pénze összegyűl, azt nem másra költi, hanem arra, hogy Európába utazzon és ott is maradjon.

Mindeközben a hivatalos uniós politika továbbra sem a migráció visszaszorításán dolgozik elsősorban, hanem annak legalizálásán. Ennek része lenne az a tervezett elosztási rendszer is, melynek értelmében az Európába érkező menekülteket és gazdasági bevándorlókat szétosztanák kötelező módon az uniós államok között.

Felvetődött az is, hogy az elosztási rendszert automatizálni kellene, hogy a beérkezőket bármekkora szám esetében meghatározott arány szerint osszák el a tagállamokban.

A tervezet része lenne a migrációt ellenző, s migránsokat be nem fogadó államok pénzügyi támogatásának részleges vagy teljes megvonása is – ez elsősorban azon kelet-európai országokat (köztük hazánkat) sújtaná, melyek nem akarnak befogadni gazdasági migránsokat, s nem akarják lakosságukat felhígítani, hanem inkább megőriznék eddigi kulturális, etnikai és faji jellemzőiket.

Bár az Európai Unió beszél a migrációs problémák megoldásáról is, ténylegesen nem tesz semmit – sőt, bizonyos tagállamok (mint például Németország) még fegyvereket is ad el azon államoknak és szervezeteknek, melyek végső soron destabilizálják a harmadik világ jelentős részét, s további problémákat generálnak, melyek még több embert indítanak arra, hogy Európába akarjanak jutni.

Ilyen fegyvervásárló állam például Szaúd-Arábia, amelyet már többször bizonyítékok alapján vádoltak azzal, hogy világszerte támogatja a vahabita szélsőségességet, mely legtöbb terrorszervezet „hivatalos” ideológiája.

Magyarország ugyanakkor valóban komolyan is gondolja azt, hogy a migránsok befogadása helyett inkább a menekültek hazatérését kell segíteni – ennek fényében igen nagy mértékű pénzösszeggel segítik a háború sújtotta Irakot, ahol egy teljes keresztény város, Telszkuf is magyar segélyekből épült újjá.

Orientalista.hu – Lovas István / Crusader

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑