Cadmus fordítás Cadmus

Egy vízlányító készülékkel sokat spórolhat

Lágy vízről akkor beszélhetünk, amikor abban viszonylag alacsony a kioldott ásványi anyagok (kalcium- és magnéziumsók) mennyisége.

Érdemes tudni, hogy Magyarország nagy részén a víz alapvetően keménynek számít, és a vízben található szulfátok és kloridok száma még forralás hatására sem csökkenthető.
A lágy víz pozitívumait hosszan lehetne sorolni, ilyen például, hogy a lágy vízben mosott ruhák jobban megőrzik a színüket, és kevésbé használódnak a mosás folyamán, mivel nem koptatják az anyagot a vízben lévő részecskék. A hajmosás és a zuhanyzás is sokkal kellemesebb, ha nem kemény a víz, mivel így hajunk fényesebb lesz, és bőrünk sem húzódik és szárad ki látványosan.

Mivel a vízkövesedés a kemény víz hozadéka, ha otthonunkban lágy a víz, a fűtési csövekben sem rakódik le vízkőréteg, ezért nem kell attól félnünk, hogy fűtésünk kevésbé lesz hatékony, ugyanis már néhány milliméteres vízkő is eredményezheti, hogy negyedével több energiát használunk fel. Idővel a vízkő miatt akár a teljes fűtési rendszer is cserére szorulhat, amennyiben a csövek teljesen eltömődnek.

A lágy vízzel készített kávé vagy tea is ízletesebb, de főzéskor is előnyösebb, ráadásul nem képződik lerakódás az edényeken, poharakon és evőeszközökön sem.

A lágy víz legnagyobb előnye azonban kétségkívül az, hogy sokkal egészségesebb a fogyasztása is, mivel a kemény vízben található ásványi anyagok felboríthatják a szervezet természetes egyensúlyát, akár betegségeket is előidézve ezzel. Ennek oka, hogy az emberi test nem tudja teljesen felhasználni a szervetlen magnéziumot és kalciumot, amik így a különböző szervekben összegyűlnek.

Egy vízlágyító készülék segítségével azonban otthonában ezentúl mindig lágy, egészséges víz folyhat a csapból. Egy ilyen eszköz okos befektetés, mivel ára hamar megtérül. A vízlágyító árak nem túl magasak, viszont sokat spórolhatunk a vízzel működő háztartási eszközeink javítási költségein.

Az Agrovíztől nem csupán megveheti a készüléket, de be is üzemeljük, és szervizeljük is azt.

Megosztom:


Back to Top ↑