Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2019. 04. 04.

 Egyiptom egyik tartományában betiltják az egyszer használatos műanyagot

2019. 04. 04.

Az egyiptomi Vörös-tengeri tartomány kormányzója Ahmed Abdullah tábornok bejelentette, hogy júniustól betiltják az egyszer használatos műanyag termékeket. Ezt a döntést a HEPCA (Hurghada Enviromental Protection and Conservation Association) nevű civil szervezettel együttműködve hozták meg.
Az egyszer használatos termékek tilalma az élelmiszer kereskedésekre, éttermekre, kávézókra, húsboltokra, hal árusokra, gyümölcs és zöldség kereskedésekre, valamint gyógyszertárakra vonatkozik és a tilalom vonatkozik a műanyag evőeszközökre, poharakra, és műanyag zacskókra. Ezen kívül a kormányzóság a területén nem fog kiadni engedélyt műanyag zacskók előállítására.
A kormányzó szerint ez a döntés segíteni fogja a veszélyeztetett fajok védelmét és hozzájárul a környezet védelméhez,  mivel így nem jutnak a műanyag termékekből származó mérgező anyagok a környezetbe.
A HEPCA civil szervezet kampányban hívta fel az emberek figyelmét a műanyag termékekből származó veszélyes anyagok környezet romboló hatására. Ezen kívül próbálják a fiatalabb korosztály számára, elsősorban az iskolákban, elmagyarázni a környezet tudatos életmód fontosságát. Ezen kívül az iskolák, búvár központok és a tenger közelében élők segítségével szemét gyűjtési akciókat indítanak a Vörös- tengeri kormányzóság területén.
Az egyiptomi környezetvédelmi minisztérium még 2017-ben indította  az ,,Elég a műanyag zacskókból,, nevű kampányt, melyet az EU is támogat. Ezen keresztül szeretnék csökkenteni az ország műanyag zacskóktól való függését, mely rossz hatással van a környezetre és a gazdaságra egyaránt.
Orientalista.hu – Al-Isfahani (Egyptian Streets)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑