Cadmus fordítás Cadmus
Turizmus

2019. 06. 02.

Egyiptom és Algéria a turizmussal kapcsolatos együttműködésen dolgozik

2019. 06. 02.

Egyiptom algériai nagykövete Ayman Mosharafa kijelentette, hogy tárgyalásokat folytatott Abdelkader Benmessaoud algériai idegenforgalmi miniszterrel, hogy egy kétoldalú megállapodást dolgozzanak ki a turizmus területén.

Az egyiptomi MENA hírügynökségnek Mosharafa nagykövet elmondta, hogy a találkozó az egyiptomi követség erőfeszítéseinek köszönhetően jött létre azért, hogy lökést adjanak az egyiptomi turizmusnak és több egyiptomi úticélt is bemutathassanak partnereik számára.

A nagykövet szerint az országnak érdeke, hogy növekedjen az Egyiptomba látogató algériai turisták száma. A 2018-as szezonban például 41 000 algériai turista látogatott el Egyiptomba.

Egyiptom a negyedik legkedveltebb úticél az algériai turisták számára Franciaország, Tunézia és Törökország után. Az egyiptomi turisztikai minisztérium különböző ajánlatokkal kedveskedik azon algériai turisták számára akik júniusban az Afrikai Nemzetek Kupájára látogatnak el Egyiptomba.

A megbeszélés során  szóba került, hogy Algéria hasznosíthatná is azokat a tapasztalatokat, mellyel Egyiptom rendelkezik a turizmus és szállodai szektorral kapcsolatos oktatás terén. Ezen kívül mindkét fél úgy látja, hogy növelni kell a két ország közti charter járatok számát.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑