Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2015. 08. 17.

Egyiptom újra megnyitotta a Gázai övezettel közös határát

2015. 08. 17.

Az egyiptomi kormány két hónap után először nyitotta meg a Gázai szektorban lévő Rafah határátkelőt – írja a RIA Novosztyi.

Az Associated Press adatai szerint a következő négy napban biztos, hogy nyitva marad a határátkelőhely. A parancsnok szerint 20 ezer ember kért engedélyt a Gáza övezet elhagyására. Nagy részük diák, és orvosi segítséget igénylő ember. – irja a magyar nyelvű rapidpress.info.

Az egyiptomi kormány legutóbb 2015 júniusában nyitotta meg a határátkelőt a muzulmánok szent ünnepe, a ramadán ideje alatt.

A Gázai övezetben élő 1,8 millió ember számára a rafahi határátkelőhely az egyetlen lehetőség kapcsolatba lépni a világgal. A határátkelőhelyet tavaly zárták le huzamosabb időre, amikor több terrorcselekményt is végrehajtottak a Sínai-félszigeten.

Kairó egyenlőre négy napra nyitja meg a határátkelőt. A határátlépést kizárólag a sürgős ellátást igénylő betegek, a Gázai övezetben rekedt és Egyiptomban tanuló palesztin diákok, illetve a hazautazni kívánó palesztin vendégmunkások vehetik igénybe.

Orientalista.hu 

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑